glissenaar-biz-nieuwsbrief-2017

Op naar een succesvol 2017!

 

Een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Een jaar dat u hopelijk, net als veel andere ondernemers, met vertrouwen tegemoet ziet. Want financieel gezien staat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf er goed voor. Volgens het nieuwe SRA-rapport ‘2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’ is het MKB positief gestemd over het komende jaar. De kredietwaardigheid in het MKB is in 2016 verbeterd en er is meer geïnvesteerd. Voor 2017 verwachten ondernemers een omzetgroei van gemiddeld 7,2% en een winststijging van 6,4%.

 

Over het SRA-rapport ‘2017 in Zicht’
Het rapport, met daarin de belangrijkste financiële kengetallen en verwachtingen van het Nederlandse MKB, is gebaseerd op een grootschalige cijferanalyse uit de SRA-Benchmarkdatabase van 120.000 jaarrekeningen en een onderzoek onder ruim 750 ondernemers. Het volledige rapport kunt u hier downloaden.

 

De highlights per sector

Het rapport laat de verwachtingen van alle branches zien. Maar u kunt ook de highlights per branche bekijken en downloaden.

 

Industrie: vol vertrouwen

Bouw: trekt aan en groeit verder

Automotive: financieel gezond

Detailhandel: wind in de zeilen

Logistiek: gunstige vooruitzichten

Horeca: zonnige toekomst

Medische zorg: voorzichtig optimistisch

Juridische dienstverlening: relatief voorzichtig