Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om terug te blikken op wat het jaar 2015 u als ondernemer heeft gebracht. Eveneens tijd om stil te staan bij hoe u het ondernemerschap in 2016 wilt vormgeven. Met betrekking tot uw boekhouding kunt u het zichzelf het aankomend jaar een stuk gemakkelijker maken. Gaat u mee in de trend van online boekhouden?

 

Online of offline boekhouden?

Bij succesvol ondernemen hoort het minutieus bijhouden van de administratie, of u dit nu zelf doet of uitbesteed. Te midden van het dynamische ondernemerschap zijn velen hier het liefst zo min mogelijk tijd mee kwijt. Met de groeiende mogelijkheden van online boekhouden, wordt het ondernemers stukken makkelijker gemaakt om de administratie op een snelle en juiste manier te verwerken. We zien dan ook dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om de boekhouding online te laten verlopen.

 

Alles in één overzicht

Een voorbeeld van software waarmee uw administratie online verwerkt kan worden is UNIT4 Multivers Online. U hoeft bijvoorbeeld alleen nog maar een foto van uw facturen te maken en deze worden direct geboekt. Zowel het betalen van facturen als aanmanen kunt u elektronisch laten verlopen. Dankzij de rechtstreekse koppeling aan uw bank heeft u bovendien 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht in uw financiën. Via uw persoonlijke dashboard heeft u zodoende te allen tijde een up to date overzicht van de volgende zaken:
– Omzet
– Winst
– Openstaande posten
– Liquiditeit
– In- en verkopen

 

Online samenwerken

De verschuiving van traditioneel naar modern (online) boekhouden vergemakkelijkt ook de samenwerking met uw accountant. Wij voorzien dat het online samenwerken op steeds grotere schaal zal plaatsvinden. Of u nu zelf de boekhouding doet of dit gedeeltelijk uitbesteed aan een accountant, met een boekhoudprogramma als dat van Multivers nemen de administratieve handelingen af en heeft u altijd een financieel overzicht bij de hand. Wellicht de overweging waard voor het nieuwe jaar.