Vorige week was het weer Prinsjesdag. Als vanouds presenteerde het kabinet op deze derde dinsdag in september de Miljoenennota en het Belastingplan 2021. Wij hebben een aantal belangrijke fiscale voorstellen en wijzigingen op een rij gezet. En zoals u van ons gewend bent, kunt u ook dit jaar weer onze uitgebreide Special Miljoenennota downloaden. Zo bent u snel weer helemaal op de hoogte.

Welke fiscale voorstellen en wijzigingen kwamen op de derde dinsdag in september uit het koffertje van minister Hoekstra? Veel maatregelen in het Belastingplan 2021 zijn sterk beïnvloed door de coronacrisis.

Verlaging inkomsten- en vennootschapsbelasting

Zo daalt de eerste schijf van de inkomstenbelasting naar 37,10% en gaat het lage tarief van de vennootschapsbelasting omlaag van 16,5% naar 15%. Ook wordt het belastingvrij vermogen verhoogd naar € 50.000 per belastingplichtige. Invoering startersvrijstelling overdrachtsbelasting Verder hoeven starters op de woningmarkt (tussen de 18 en 35 jaar) per 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer te betalen. Hiermee hoopt het kabinet de toegang tot de woningmarkt te verbeteren.

Omscholing en investeringen stimuleren

Daarnaast wil het kabinet het omscholing aantrekkelijker maken, omdat werknemers door de coronacrisis hun baan kunnen verliezen. Daarom kunnen werkgevers vanaf volgend jaar scholingskosten van ex-werknemers onbelast vergoeden. Ook komt er een nieuwe investeringskorting – de BIK – om investeringen te stimuleren. Ondernemers kunnen deze investeringskorting verrekenen met de loonheffingen.

Bent u benieuwd naar álle voorstellen?

Download dan hier de Special Miljoenennota 2021.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u weten wat de wijzigingen voor ú betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer.