Als het uw financiële en fiscale zaken betreft, weet u als ondernemer graag waar u aan toe bent. En hoe eerder u dat weet, hoe beter. Het wachten op de aanslag na het indienen van uw belastingaangifte, duurt echter vaak langer dan u zou willen. Om u éérder duidelijkheid te geven, heeft De Belastingdienst voor het midden- en kleinbedrijf een nieuwe werkwijze ontwikkeld: het horizontaal toezicht (HT).

Wat is horizontaal toezicht?
Het HT is gestoeld op wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie. Op basis van afspraken tussen uzelf, uw fiscaal adviseur en de Belastingdienst, wordt aangenomen dat uw aangiften correct zijn. Daarom zijn veel van de gebruikelijke controles nadien overbodig.
U weet zodoende voortaan vooraf welke aanslagen u kunt verwachten.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn?
Wanneer u deelneemt draagt u bij aan een hernieuwde, duurzame vertrouwensband tussen de Belastingdienst en het MKB. Bovendien profiteert u onder meer van een snelle afwikkeling van aanslagen, geen slepende bezwaar- en beroepsprocedures of gedoe achteraf en altijd duidelijkheid. Toch maken nog niet veel ondernemers gebruik van het HT. Deelname is binnen handbereik wanneer uw fiscale dienstverlener (FD) een convenant heeft gesloten met de Belastingdienst én u bereid bent volledig transparant te zijn richting beide partijen.

In deze folder van de Belastingdienst, kunt u alles in detail nalezen.