De 4 belangrijkste extra Corona maatregelingen

Het kabinet neemt opnieuw extra maatregelen voor bedrijven die door Corona zwaar worden getroffen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen, die deels worden aangepast en uitgebreid. Wij hebben de 4 belangrijkste punten voor u op een rij gezet. Wilt u meer gedetailleerde informatie? Download de complete tekst onderaan de blog. Zo bent u snel helemaal op de hoogte.

1) Geen versobering NOW-regeling

De NOW-regeling wordt voorlopig niet versoberd. Dit betekent dat het omzetverlies in de tweede periode januari t/m maart 2021 minimaal 20% moet bedragen (in plaats van de eerder vermelde 30%) om voor de NOW in aanmerking te komen. Ook de maximale compensatie van de loonkosten blijft op 80%.

2) Uitbreiding TVL

De tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2020 uitgebreid. Bedrijven kunnen een subsidie van 90.000 euro voor 3 maanden krijgen bij een omzetverlies van minstens 30%. Dit percentage blijft tot januari 2021 gehandhaafd en wordt dus niet verhoogd naar de eerdergenoemde 40%. Ook de evenementen branche kan aanspraak maken op de TVL.

3) Versoepeling uitstel belastingbetaling

Uitstel van betaling van belastingschulden is nu mogelijk tot 1 april 2021, en dat was eerder tot en met 31 december 2021. Ondernemers kunnen tot uiterlijk 1 april 2021 uitstel van betaling, of een verlenging van al eerder verleend uitstel aanvragen.

4) Introductie TONK

Huishoudens die door de Corona crisis in financiële moeilijkheden komen kunnen aanspraak maken op een nieuwe regeling: de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, de maatregel treedt waarschijnlijk in werking vanaf 1 februari 2021.

Benieuwd naar álle steunmaatregelen? Klik dan hier.

PS: Heeft u vragen of wilt u weten wat de wijzigingen voor ú betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer.