Neemt u een oudere werknemer in dienst, of iemand met een ziekte of handicap? Dan heeft u mogelijk recht op loonkostensubsidie. Met behulp van onze nieuwe loonkostensubsidiescan weet u binnen een paar minuten of u voor loonkostensubsidie in aanmerking komt. Bovendien voorkomt u dat u de subsidie te laat aanvraagt.

Glissenaar is al langer partner van MijnSubsidie.com. Met de software van MijnSubsidie kunnen we voor u berekenen welke subsidiekansen uw organisatie heeft. In de database staan meer dan vijfduizend lokale, regionale, landelijke en Europese subsidieregelingen. Sinds kort is MijnSubsidie.com uitgebreid met een loonkostensubsidiescan. Wat betekent dat voor u als werkgever? We vroegen Moritz Tielemans van MijnSubsidie om een toelichting.

Op tijd aanvragen

‘Per 1 januari van dit jaar is de wet gewijzigd,’ vertelt Moritz. ‘Werkgevers moeten voor nieuwe personeelsleden binnen drie maanden na indiensttreding loonkostensubsidie aanvragen. Als ze dit niet op tijd doen, vervalt het recht op subsidie. Het gaat om serieuze bedragen, tot wel 18.000 euro per werknemer. Het is dus van belang dat werkgevers er op tijd bij zijn.’

Zo eenvoudig mogelijk

Om het werkgevers zo makkelijk mogelijk te maken, heeft MijnSubsidie.com een loonkostensubsidiescan ontwikkeld. Door het beantwoorden van een paar vragen weten werkgevers binnen enkele minuten of ze voor loonkostensubsidie in aanmerking komen.

Meteen inzichtelijk

Hoe werkt die scan precies? Moritz: ‘Zes weken nadat een nieuwe medewerker in dienst is getreden, ontvangt de werkgever automatisch een mail van Glissenaar Accountants. Daarin staat een link naar de loonkostensubsidiescan. Samen met de werknemer vult de werkgever de vragen in. Het invullen duurt gemiddeld 5 tot 6 minuten. Daarna wordt meteen inzichtelijk of de werkgever voor deze werknemer recht heeft op loonkostensubsidie.’

Geen kansen laten liggen

Voor werkgevers is het niet altijd even eenvoudig om te weten voor welke subsidiemogelijkheden zij in aanmerking komen. Met de loonkostensubsidiescan weet u voortaan precies waar u aan toe bent. En omdat u automatisch binnen enkele weken na indiensttreding van een nieuwe medewerker attent wordt gemaakt op de scan, voorkomt u dat u de loonkostensubsidie te laat aanvraagt. Voortaan laat u geen kostbare loonsubsidiekansen meer liggen!

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de MijnSubsidie-loonkostensubsidiecan? Bel of mail ons gerust, wij helpen u graag verder.