Glissenaar vaar een heldere koersBent u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw vakgebied? Weet u hoe uw bedrijf presteert ten opzichte van uw concurrenten? Kennis over uw branche is uitermate belangrijk. Immers: als u weet hoe uw branche ervoor staat en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst, bent u beter in staat om een heldere koers uit te zetten voor uw onderneming.

 

Uw branche in zicht

Meer inzicht in uw branche kunt u krijgen met BiZ (Branche in Zicht). BiZ is een landelijk benchmarkplatform met actuele cijfers op basis van 70.000 jaarrekeningen van Nederlandse mkb-bedrijven. Het bevat uitgebreide en betrouwbare informatie over trends en ontwikkelingen, onderverdeeld in verschillende sectoren: industrie, bouw, automotive, logistiek, horeca, detailhandel, zorg en agrarische sector.

 

De voordelen van BiZ

Alleen bij de SRA aangesloten accountantskantoren, zoals Glissenaar Accountants, kunnen deelnemen aan BiZ. Hierdoor kunnen wij u als ondernemer van uitgebreide branche-informatie voorzien. Informatie over uw branchegenoten, gegevens over hoe uw onderneming scoort ten opzichte van uw concurrenten en informatie over uw groeikansen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Klantervaringen met BiZ

Uit ervaringen van MKB-ondernemers blijkt dat zij positief zijn over BiZ. Door de activiteiten goed door te lichten, bieden de gegevens kansen. Bovendien vinden veel ondernemers het prettig dat er eens met een andere bril naar hun bedrijf wordt gekeken.

 

De nieuwste branchecijfers

Binnenkort verschijnt het BiZ-sectorrapport 2016. Het rapport beschrijft hoe het mkb het in 2015 heeft gedaan en maakt inzichtelijk hoe uw branche ervoor staat. Ook dit jaar worden de resultaten van het rapport weer in het Financieele Dagblad (FD) gepubliceerd. U kunt het rapport straks ook via onze website site raadplegen en kennis nemen van deze waardevolle branche-informatie.