Heeft uw onderneming van juni tot en met september naar verwachting minstens 30% omzetverlies door de coronacrisis? En bedragen uw vaste lasten in deze periode minstens € 4.000? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). We vertellen u graag meer over de voorwaarden van deze regeling én hoe u de TVL aanvraagt.

Wat is de TVL precies?

De TVL is een tegemoetkoming voor mkb-bedrijven die van juni tot en met september 2020 door de coronacrisis minstens 30% minder omzet hebben behaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. U dient naar beste inzicht een schatting te maken van de omzet in deze periode. Daarnaast moeten de vaste lasten van uw onderneming in deze periode minstens € 4.000 bedragen. De TVL compenseert maximaal de helft van de vaste lasten. Voor starters geldt een andere regeling.

Voor wie is de TVL bedoeld?

De TVL is alleen bedoeld voor bedrijven met minder dan 250 werknemers. Bovendien geldt de TVL alleen voor specifieke categorieën bedrijven. Of uw bedrijf voor de tegemoetkoming in aanmerking komt, hangt af van de zogenaamde SBI-code. Deze code is dezelfde als voor de bedrijven die in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19). Dit was een vast bedrag aan tegemoetkoming in de vaste lasten van € 4.000. Er gelden bovendien aanvullende voorwaarden.

Let op! Heeft u eerder via de TOGS-regeling een eenmalige tegemoetkoming ontvangen en wilt u nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

Hoeveel TVL ontvangt u?

De TVL bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000. Op hoeveel TVL uw bedrijf recht heeft, hangt af van het omzetverlies én van de branche. Voor de vaste lasten wordt uitgegaan van een branchegemiddelde en niet van de werkelijke vaste lasten. Voor cafés is dit bijvoorbeeld 25% van de omzet.

Hoe vraagt u de TVL aan?

Aanvragen kan vanaf nu tot uiterlijk 30 oktober 2020 17.00 uur. U vraagt de TVL aan via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl/tvl.

Glissenaar helpt u graag verder!

Denkt u op grond van bovenstaande informatie recht te hebben op de Tegemoetkoming Vaste Lasten? Neem dan eerst contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag verder.

Bron: SRA, Publicatiedatum: 29-06-2020