Nog even en we stappen de drempel naar het nieuwe jaar over. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Hoe gaat u uw groeiambities in 2018 realiseren? Met het SRA-rapport ‘2018 in Zicht’ heeft u alle kennis in handen om u zich daar optimaal op voor te bereiden.

Over het SRA-rapport ‘2018 in Zicht’

SRA, de grootste koepelorganisatie van accountantskantoren, brengt jaarlijks een rapport uit met de belangrijkste financiële kengetallen en verwachtingen van het Nederlandse MKB. Het rapport ‘Branche in Zicht’ (BiZ) is gebaseerd op 120.000 jaarrekeningen en een onderzoek onder ruim 750 ondernemers. Als ondernemer kunt u het SRA-BiZ-rapport gebruiken om te zien hoe u presteert ten opzichte van uw branchegenoten en waar uw verbeterpotentieel ligt.

Positieve verwachtingen

Volgens het nieuwe SRA-rapport ‘2018 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’ ziet de toekomst er voor het Nederlandse mkb goed uit. Ondernemers verwachten dat de omzet en winst de komende twaalf maanden nog verder zullen aantrekken. Vooral ondernemers in de autobranche, de logistiek en de industrie hebben positieve omzet- en winstverwachtingen.

Punten van zorg

Daarnaast is de kredietwaardigheid van mkb-bedrijven over de hele linie verbeterd. Bedrijven willen ook weer investeren in groei. Voor veel bedrijven is het echter moeilijk om financiering te vinden. Dit kan een rem zetten op de vooruitgang. Ook het tekort aan gekwalificeerd personeel blijft in veel branches een punt van zorg. Mede daarom zetten veel branches fors in op manieren om efficiënter te werken.

De actuele cijfers per branche

Bent u benieuwd hoe het met uw sector is gesteld? In het rapport vindt u de actuele financiële cijfers in acht branches: industrie, bouw, automotive, detailhandel, logistiek, horeca, medische zorg en specialistische zakelijke dienstverlening. Het rapport toont de omzet- en winstverwachtingen van alle branches. Bovendien vindt u van iedere sector uitgebreide informatie over de kansen en bedreigingen.

Doe er uw voordeel mee!

Download nu het volledige SRA-rapport ‘2018 in Zicht’!

Wilt u meer weten?

Neem dan vooral contact met ons op. Wij bespreken graag samen met u hoe u uw groeiambities in 2018 kunt realiseren!